Jeroen Dercksen

Jeroen Dercksen is een kunstschilder en tekenaar die gespecialiseerd is in verschillende schildersdisciplines. Zo varieert zijn oeuvre van abstracte tot figuratieve werken; portretten, landschappen en bloemen. Veel van zijn werk bestaat uit acrylverf op doek. Dercksen begint zijn abstracte werken veelal met een onderlaag, waarbij het toeval een grote rol speelt. Binnen dit spontane werkproces ontstaan er wonderlijke vormen en kleuren. Nadat deze eerste laag voltooid is, gaat Dercksen op een bedachtzame manier verder om zo structuur aan te brengen. Zijn kunstwerken zijn producten van zijn kennis en ervaring, die hij door de jaren heen heeft opgedaan.

“Mijn streven is schilderijen en tekeningen te maken die puur en ongekunsteld zijn. Het werk moet zichtbaar met aandacht en vakmanschap gemaakt worden.
Ik wil me concentreren op het enige dat werkelijk van waarde is: de positieve kracht van mensen, van bloemen, van landschappen en harmonieuze abstracte schilderijen. Dit doe ik door de onderwerpen uit hun context, geïsoleerd weer te geven”.

Ontdek mijn werk

Onze getalenteerde artiesten in een notendop